Liefdevolle
Kraamzorg

0-12 weken

Gefeliciteerd! Er groeit een klein wondertje in je buik. Je zwangerschap is een mooie, spannende en vooral bijzondere tijd. Jullie bereiden je als ouders voor op de komst van jullie kindje en alles wat daarbij komt kijken. En of het nu je eerste kindje is of niet, het blijft een unieke gebeurtenis.

Dit is wat je als zwangere alvast kunt regelen op het gebied van kraamzorg:

  • Meld je aan bij een verloskundigenpraktijk. Natus Kraamzorg werkt al jaren prettig samen met alle verloskundigenpraktijken in de regio.
  • Heb je de eerste afspraak bij je verloskundige gehad? Dan kun je je aanmelden voor kraamzorg. Na je aanmelding krijg je een bevestigingsbrief per e-mail.
  • Breng je zorgverzekering op de hoogte van je zwangerschap. Natus Kraamzorg heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

13-26 weken

Je buik begint te groeien. De eerste schopjes komen voorbij en de vermoeidheid begint af te nemen.

Dit is waar je als zwangere in deze periode aan moet denken op het gebied van kraamzorg:

  • Vraag een kraampakket aan via je zorgverzekering. In het kraampakket zitten alle benodigdheden voor de bevalling en vaak ook wat handige (verzorgings-)producten. Wordt het kraampakket niet vergoed vanuit je polis? Je kunt ook een kraampakket kopen via Medipoint of bij grotere babyspeciaalzaken en (online) drogisterijen.
  • Na de 20 weken-echo neem je telefonisch contact met ons op voor een intakegesprek. We komen dan naar je toe en bespreken samen jullie wensen en behoeften voor een fijne kraamperiode.
  • Tip: dit is het moment om je voor te bereiden op borstvoeding. Meld je aan voor een cursus borstvoeding.

27-42 weken

Jullie kindje groeit en je buik ook. Jullie huis vult zich met babyspullen en samen maken jullie je op voor de komst van jullie kleintje.

Dit is waar je als zwangere in deze periode aan moet denken:

  • Heb je alles in huis? Bekijk onze handige uitzetlijst voor de baby.
  • Tegen het einde van de zwangerschap zet je je bed op hoogte met bedklossen. Fijn voor jezelf en straks ook voor de verloskundige en kraamverzorgende. Bedklossen en andere handige hulpmiddelen kun je huren via Medipoint.
  • Zet je ‘vluchttas’ klaar, voor als de bevalling zich aandient. Ook al ben je van plan om thuis te bevallen. Als je dan alsnog naar het ziekenhuis moet, dan heb je een tas met alle benodigdheden klaarstaan. Hier vind je precies wat je in je tas of koffer moet doen.
  • Heb je nog vragen of onzekerheden op het gebied van kraamzorg? Bel of e-mail ons dan gerust, we beantwoorden je vragen graag.

De bevalling

De kraamverzorgende van Natus Kraamzorg assisteert de verloskundige bij een thuisbevalling of een poliklinische bevalling in het ziekenhuis.

Wanneer moet je ons bellen?

Als je denkt dat de bevalling begonnen is, mag je ons bellen. We houden je gegevens dan bij de hand en informeren de kraamverzorgende alvast. We noemen dit ook wel een ‘rommelmelding’. Op het moment dat de bevalling doorzet en de verloskundige ons belt, komt de kraamverzorgende zo snel mogelijk naar jullie toe.

Naar huis vanuit het ziekenhuis?

Ben je in het ziekenhuis bevallen? Dan kun je ons bellen om het grote nieuws te vertellen. Een geboortemelding noemen we dat. Misschien mogen jullie al snel weer naar huis of moeten jullie juist nog wat langer in het ziekenhuis blijven. We houden dan contact en bespreken samen wanneer jullie de kraamverzorgende willen laten komen. Soms is dat direct als je thuiskomt, anderen willen liever even samen rustig wennen en dat de kraamverzorgende wat later komt. Wat jullie behoefte ook is, wij bieden kraamzorg op maat.

bevalling thuis of in ziekenhuis zwangerschap

Wij kijken er naar uit je te ontmoeten!

 

Stel je vraag Meld je aan