Borstvoeding advies

Alles over borstvoeding

Borstvoeding geven gaat in de meeste gevallen goed, maar soms zit het tegen. De melkproductie komt bijvoorbeeld niet op gang, het voeden is pijnlijk of uw baby weigert de borst. In deze en andere situaties kan een deskundig advies u helpen.

Natus stimuleert moeders die graag borstvoeding (willen gaan) geven. U kunt daarom tijdens, maar ook na uw kraamtijd, altijd een beroep doen op onze lactatiekundige. Zij staat voor u klaar om u te adviseren en te helpen.

De lactatiekundige van Natus is IBCLC gecertificeerd en geregistreerd bij NVL. Dat wil zeggen dat zij is opgeleid en gecertificeerd om borstvoedingsproblemen te begeleiden en u te adviseren.

Een goede start

Ook al is het geven van borstvoeding iets heel natuurlijks, het vraagt in veel gevallen nogal wat doorzettingsvermogen van zowel de moeder als van de vader. De moeder is van nature degene die de baby voeding geeft. Als er gekozen wordt voor borstvoeding, lijkt de rol van vaders minimaal. Maar juist de vader kan van waardevolle betekenis zijn bij het geven van borstvoeding, denkend aan emotionele ondersteuning, een extra paar handen en ogen en als beschermer.
Voor wie zich goed wil voorbereiden, geeft Natus borstvoedingscursussen. In deze cursus komen alle aspecten van borstvoeding aan bod. Ook worden de meest voorkomende problemen met de daarbij horende adviezen en/ of oplossingen besproken. Denk aan afkolven, borst voeding en weer gaan werken, maar ook voeding voor de kraamvrouw zelf.

Op de volgende datums staat de borstvoedingscursus in 2019 gepland:

Woensdag 20 februari
Woensdag 10 april
Woensdag 5 juni

De cursus start om 19:30 uur.
Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging voor deelname.
De kosten van de cursus bedraagt € 15,-.
U bent samen met uw partner als “Team Borstvoeding” van harte welkom! (Je betaalt slechts 1x het bedrag)

Inschrijven informatie cursus borstvoeding

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.